Je bent hier:  nl  /  Projecten  /  My Body is My Body

My Body is My Body logoMy Body is My Body

Stichting GetOn kwam tijdens haar ondersteunende werk voor organisaties die zich bezighouden met seksueel misbruikte kinderen, het belangrijke werk van 'My Body is My Body' tegen. Dit muzikale preventieprogramma dat o.a. bestaat uit een aantal liedjes gezongen door een cartoon-poppetje genaamd Cynthie, geeft jonge kinderen op een speelse wijze voorlichting over de gevaren van kindermisbruik en maakt ze tegelijkertijd weerbaarder.

De meeste ouders willen niet te lang stilstaan bij het onderwerp kindermisbruik. Alleen al de gedachte eraan maakt mensen van streek. Helaas is het in deze wereld een angstaanjagende, afschuwelijke realiteit. Het 'My Body is My Body' programma behandelt op een speelse manier de drie stappen die kindermisbruik kunnen voorkomen:

1. ken als ouders de feiten;
  2. geef uw kind voorlichting;
  3. maak uw kind weerbaar.

De vrolijke liedjes in dit preventieprogramma creëren een sfeer van openheid. Bij elk liedje staan tevens ideeën en tips over de boodschap die in het nummer behandeld wordt. De meeste ouders, leerkrachten en verzorgers vinden het lastig om met jonge kinderen te praten over het voorkomen van kindermisbruik. Het doel van dit programma is dat de kinderen de liedjes – en daardoor de boodschap - zullen onthouden, en het makkelijker voor ze wordt om over het onderwerp te praten met ouders, leerkrachten en/of verzorgers. Want een goede stap in de richting van het bestrijden van kindermisbruik is het mogelijk te maken voor kinderen om te praten over hun gevoelens en problemen. Openheid over dit onderwerp maakt het eenvoudiger voor een kind om bij je te komen als er iets misgaat of mis is.

Het belang van het 'My Body is My Body' programma is groot; het is immers enorm belangrijk om aan preventie en bewustzijn te doen. Bij kinderen, maar ook bij ouders! Daarom steunt Stichting GetOn de organisatie 'My Body is My Body' o.a. door de liedjes van het programma in het Nederlands te ondertitelen, de volledige website naar het Nederlands te vertalen en door vertalers te zoeken die ook belangeloos mee willen helpen het programma in zoveel mogelijk talen beschikbaar te maken. GetOn heeft ondertussen in haar netwerk een Xhosa vertaler gevonden waardoor het programma nu ook met Xhosa ondertiteling te bekijken is. Wij zoeken nog hard naar vertalers Engels-Zulu en Engels- Afrikaans (maar ook nog naar andere talen!) en naar zangeressen om het programma na vertaling in te zingen en te spreken voor kinderen die nog niet kunnen lezen! Neem contact met ons op als je ons hierbij wilt helpen.

NB:

Heb je een vermoeden van kindermishandeling of -misbruik, neem dan contact op met Veilig Thuis op 0800-2000 (gratis en 24/7 bereikbaar). Je krijgt een hulpverlener aan de lijn die al je vragen kan beantwoorden en advies kan geven. Als je wilt, kan dat ook anoniem.