Je bent hier:  nl

Missie en Visie

 

Missie

Stichting GetOn is opgericht in 2005 met als doel kansarme mensen in ontwikkelingslanden te ondersteunen bij hun streven naar economische, sociale, emotionele en geestelijke zelfstandigheid. GetOn geeft geen geld zomaar weg, maar helpt hen die geholpen willen worden door te ondersteunen, te faciliteren en (mede) te financieren.

 

Visie

Ieder mens verdient een toekomst, een bestaan, een kans om zich vrij te maken van honger, armoede en ziekte. Vanuit deze visie wil GetOn bijdragen aan een betere en kansrijke toekomst voor kansarme mensen in ontwikkelingslanden.

 

Stichting GetOn ondersteunt daartoe (vooral op praktische wijze) lokale initiatieven die bijdragen aan de mogelijkheden tot ontwikkeling van -in het bijzonder- vrouwen en kinderen in Zuid-Afrika. De voorkeur wordt gegeven aan initiatieven die de mogelijkheid bieden zelfvoorzienend te worden.

 

ProjectenMijn Lichaam is Mijn Lichaam

Stichting GetOn kwam onlangs tijdens haar ondersteunende werk voor organisaties die zich bezighouden met seksueel misbruikte kinderen, het belangrijke werk van het muzikale en online preventieprogramma 'My Body is My Body' tegen.

 

Volgens ISPCAN (de International Society for the Prevention of Child Abuse and Neglect), toont de Optimus Study van 2012 aan dat wereldwijd 25 tot 50 procent van de kinderen slachtoffer wordt van kindermishandeling en dat zo’n 20 procent van de meisjes en 5 tot 10 procent van de jongens seksueel wordt misbruikt. Dit heeft enorme gevolgen, niet alleen voor de slachtoffers, maar ook voor de gehele samenleving. Deze gevolgen kunnen niet langer worden genegeerd. Daarom ondersteunt Stichting GetOn sinds kort de Britse non-profit organisatie My Body is My Body. Lees op onze projectpagina meer over dit preventieprogramma, over onze samenwerking met My Body is My Body en over hoe jij mee kunt helpen.

Delen

100% GetOn

 

Je hebt vast wel eens geld aan een goed doel gegeven. Via een collectebus of misschien zelfs door ieder jaar geld over te maken. Sta je er wel eens bij stil waar dit geld aan besteed wordt? 20% van je bijdrage gaat vrijwel zeker op aan kantoorkosten (overhead) of naar salarissen van de bestuurders. Erg jammer, want je hebt je geld vast met een ander doel gegeven. Bij GetOn gaat dat anders. GetOn heeft geen overheadkosten. Iedereen die werkt voor Stichting GetOn doet dat gratis en op vrijwillige basis. Ook Bestuurders dragen hun eigen (reis)kosten. Stichting GetOn betaalt geen salarissen, sterker nog, GetOn betaalt zelfs geen facturen! Alle diensten worden ofwel gratis voor ons verzorgd of wij zoeken er een sponsor voor. Wij kunnen dus oprecht zeggen dat iedere Euro die je overmaakt aan GetOn ook daadwerkelijk volledig terechtkomt bij het project van je keuze. Dat noemen wij 100% GetOn!

Delen

Laatste tweets

Laatste facebook bericht


Delen

Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief

Meld je aan...

 

 

Wil je een bijdrage doen, druk dan op de knop!

 

 

Like GetOn op

Facebook

 

 

 

Volg GetOn op

Twitter

 

 

 

Volg GetOn op

 

 

 

Bekijk filmpjes

van GetOn op

YouTube

 

 

Volg GetOn op

Pinterest

 

 

Volg GetOn op

LinkedIn