Je bent hier:  nl  /  Projecten  /  Home from Home

Home from HomeHome from Home

Zuid Afrika telde in 2010 3,8 miljoen wezen, veel van hun ouders zijn overleden aan Aids, velen zijn vaak zelf ook besmet met het HIV virus. Een groot deel van deze kinderen leeft in townships (sloppenwijken) rond de grote steden.

 

Home from Home is een Zuid Afrikaanse organisatie die zich inzet voor de opvang van kwetsbare, mishandelde of door familie verlate weeskinderen in de townships. Deze kinderen zijn daarbij veelal HIV-geïnfecteerd of hebben Aids. Een belangrijk uitgangspunt is dat deze kinderen zoveel mogelijk opgroeien in hun eigen gemeenschap en binnen een 'normale' gezinssituatie. Een warm en veilig thuis waar ze verzorgd worden, gezelligheid vinden, van waaruit ze naar school gaan en zoveel mogelijk gewoon kind kunnen zijn. Samen met mensen uit de townships bouwt Home from Home daarvoor eenvoudige woonhuizen waar maximaal 6 kinderen worden opgevangen en verzorgd door een zogenaamde huismoeder. Alles kleinschalig, de gezinnen zijn nooit groter dan zes kinderen, meestal drie meisjes en drie jongens in de leeftijd van nul tot negentien jaar.

 

Een bewonderenswaardig initiatief, voortgekomen uit een gemeenschap die zelf voor haar kinderen wil zorgen. GetOn steunt dit initiatief door het mogelijk te maken dat er meer van dit soort huizen worden gebouwd.

 

Home from Home woningen waar GetOn bij betrokken is:

- Khayelitsha, inclusief het Sibongile huis voor gehandicapte kinderen, nabij Kaapstad;

- Vrygrond, nabij Kaapstad;

- Ocean View, nabij Kaapstad.

 

Lees het reisverslag van Remco Roelofs, één van de donateurs van GetOn, die in november 2012 een bezoek heeft gebracht aan de projecten van GetOn.

 

Bekijk ook de video over Home from Home.

terug naar pagina Projecten

Delen

Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief

Meld je aan...

 

Wil je een bijdrage doen, druk dan op de knop!

 

 

Like GetOn op

Facebook

 

 

Volg GetOn op

Twitter

 

 

Bekijk filmpjes

van GetOn op

YouTube

 

Volg GetOn op

Pinterest

 

 

Volg GetOn op

LinkedIn